Vores udbyder har desværre tekniske udfordringer og derfor kan der være enkelte funktioner der ikke virker

Splitleasing

Deleleasing mellem privat og erhverv


HVAD ER SPLITLEASING?

Flexleasing og splitleasing af BMW ved Interdan Leasing
Splitleasing, også kaldet deleleasing, er ofte en rigtig god løsning til dig, der bruger bilen både privat og arbejdsrelateret. Splitleasing er særdeles attraktivt for dig med stort arbejdsmæssig kørselsbehov og mindre privatkørsel. Typisk skal du have en privat andel på under 30%, før du bør overveje splitleasing.

I sin enkelthed er splitleasing en fordeling af udgifterne til bildrift mellem privat og erhverv og giver rigtig god mening i tilfælde hvor størstedelen af bilens kørte kilometer køres i virksomhedens regi.

Splitleasing er velegnet til både luksusbiler og biler på de såkaldte ”papegøje” plader, og der er mange penge at spare for både virksomhed og medarbejder.

Når arbejdsgiver stiller en bil til rådighed for privat kørsel, er der som udgangspunkt tale om et skattepligtigt gode, der skal beskattes iht. Ligningsloven. Dog har Ligningsrådet anerkendt, at hvis en arbejdsgiver og arbejdstager leaser en bil sammen, skal der ikke nødvendigvis ske beskatning af fri bil. Årsagen er, at arbejdstager ikke får stillet en bil til rådighed af arbejdsgiver. Dette skyldes primært, at arbejdsgiver ikke påtager sig arbejdstagers forpligtelser overfor leasingselskabet, hvorfor der er tale om 2 sidestillede leasingtagere.

Krav der skal være opfyldt

  • Der skal indgås to skriftlige separate aftaler mellem henholdsvis leasingselskabet og arbejdsgiver samt leasingselskabet og arbejdstager.
  • De samlede udgifter til bilens drift, afskrivning og forrentning skal fordeles proportionalt mellem parterne på grundlag af de faktisk kørte kilometer fordelt på henholdsvis erhvervsmæssig og privat kørsel.
  • Leasingydelsen skal, for hver af parterne, indbetales direkte til leasingselskabet.
  • Hver af parterne skal alene hæfte for egne forpligtigelser i relation til leasingselskabet.
  • Der skal føres et kørselsregnskab over erhvervskørsel/privatkørsel, som altid kan dokumenteres. Dette kan løses med en elektronisk kørebog.

I en endelig vurdering af om splitleasing er det rigtige for dig og din virksomhed, er det en god ide at rådføre sig med virksomhedens revisor, hvor vi gerne forinden udarbejder tilbud på den ønskede bil.

SØGEMASKINE - FLEXLESINGBEREGNER

Vi har udviklet Danmarks største online søgemaskine med brugte importbiler, hvor du med det samme kan flexleaseberegne din danske leasingpris. Prøv vores søgemaskine

Kontakt os for uforpligtende tilbud

scroll up